Panerad kyckling med grönsakscouscous
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Grönsakscouscous
  • 11 broccolihuvud (250g)
  • 100 g haricots verts
  • 3 morötter
  • 2 tomater
  • 3 dl couscous
  • 1 Panerad kyckling:
  • 1800 g kycklingfilé
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 2 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • salt, peppar, persillade
  • olja till friteringSkär broccolin till mindre träd. Halvera haricots vertsen och skär morötterna till stavar. Koka dem lätt i saltat vatten i cirka 5 minuter. Skär tomaterna till klyftor.Tillaga couscousen tillsammans med olja och salt enligt anvisningen på förpackningen. Vänd ner den kokta couscosen i en skål och blanda i de kokta grönsakerna och tomaten. Servera med sweet chilisås.Tina kycklingfiléerna och skär dem till lagom bitar. Vispa upp ägget i en skål. Blanda sesamfrön och ströbröd i en annan skål tillsammans med kryddorna. Häll oljan i en panna, kastrull eller fritös och hetta upp till cirka 175°C. Oljan behöver inte täcka kycklingen, cirka 1 cm i höjd räcker. Vänd kycklingbitarna i ägg och sedan i paneringen. Ha ner i pannan och fritera på båda sidor tills de är genomstekta och har fått färg. Kontrollera så att de inte är rosa inuti.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.