Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Pressa eller stöt potatisen, tillsätt mjölk och smör och vispa slätt med elvisp. Späd eventuellt med lite mer mjölk till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt fram till servering. Skär koljan i portionsbitar. Förbered tre skålar med panering; en med mjöl, en med uppvispat ägg och en med idealmjöl. Salta och peppra i mjölet. Vänd fisken i mjölet, ägget och Idealmjölet. Lägg på ett fat medan övriga ingredienser förbereds. Skär bort den lite träiga delen på sparrisen, ca 2 cm från botten. Skölj citronen noga och riv skalet på finaste sidan av rivjärnet. Finskär gräslöken. Koka upp en kastrull med saltat vatten och låt sparrisen koka ca 3 min. Häll av vattnet. Hetta upp en stor stekpanna med smör och låt sparrisen steka i någon minut. Tillsätt citronskal och gräslök och dra av från värmen. Håll varmt fram till servering. Hetta upp en stor stekpanna med smör och olja och stek fisken på medelvärme i några minuter på varje sida. Salta och peppra. Servera den nystekta fisken tillsammans med potatispurén och sparrisen. Klipp över smörgåskrassen.
Pensla runt kanterna med uppvispat ägg och lägg på resten av ostskivorna. Lägg skivad ost på hälften av skivorna och lägg på sparrisbitarna, lämna lite utrymme runt om
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Torka dem med hushållspapper, strö sedan på salt och peppar
Jag serverade det hela med råstekt potatis. Det går varje dag repriser av både Gordon Ramsay´s och Jamiel Oliver´s matlagningsprogram som jag inte sett förut och jag suger åt mig alla bra tips och härliga maträtter som görs
Riv skalet från limen med ett zestjärn och lägg åt sidan. Red med maizena utspätt i lite vatten. Färsk fisk såklart, goda tomater och en krämig sås men lite "sting" i
Så det fick bli kyckling panerad i grillchips och pasta med vitlökssmak. Som ni kanske förstår så gillar jag att panera i grillchips och det fanns med i dagens recept också
Lägg ned filéerna ganska tätt, och krydda dem med salt och vitpeppar. Att tillaga fisk i ugn, under folietäcke är något så genialt enkelt att jag inte kan begripa varför vi inte började med det långt tidigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.