En ensam kväll hemma betyder ofta getost i någon form för mig. Dessa små underbara godingar serverade jag sedan med en sallad och lite serranoskinka, men självklart funkar de bra till plockmaten, som en förrätt eller som ett tillbehör också
Nytt år, mera sallad kanske. Gjorde en jättegod sallad i helgen med recept från Elle Mat&vin. Till 4 port3 dl kokt rött ris2-3 päron250 gr getost1 granatäpple Ca 4 dl ruccola eller blandad sallad (spenat, ruccola osv)100 gr valnötter (gärna rostade i torr stekpanna)Dressing med 1del olja och 1/2 del balsamvinäger, salt o pepparKoka riset i ca 45 min enligt förpackningen, låt svalna. 250 gr getost
Lägg bröden på salladen, hacka valnötterna grovt och strö dem över alltsammans. Skölj salladen och fördela den på 4 tallrikar. Lägg en tunn skiva getost på brödskivorna (ca 3 bitar per person). 125 g sallad. 1 bitar getost
En ljuvlig sallad med limedressing och panerad tofu. Ingredienser panerad tofu. Precis som utlovat kommer här receptet på salladen jag gjorde av grönsakerna vi köpte på Tjärnviks gård som jag skrev om igår (klick)
grillat kött med potatis och paneradgetost. För att vara lite nyskapande testade vi att ställa vår gamla gjutjärnsstekpanna på grillens kant, och steka såväl den panerade chèvren som den skivade potatisen i
En supergod lunchsallad, servera med ett gott bröd och en god olivolja. 1 romansallad. 100 g getost typ chevre. Dela getosten i små bitar, lägg i en skål, häll över hallonbalsamico och låt stå 30 minuter. Strimla salladen grovt, skär rödbetor i små tärningar, dela tomaterna i 4 delar, blanda ihop med hallon, nötter och ost, ringla över lite olivolja. 1 romansallad 2 kokta rödbetor. 100 g getost typ chevre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.