Tillsättcurrypastan och låt fräsa med på medelhög värme. Snarare brukar jag inte få till den riktigathaismaken och därför brukar panenggai vara något vi äter ur pappförpackningar från den lokala thairestaurangen
Häll ner kokkosmjölken i stekpannan och smaka av med scharlottenlökfond, currypasta salt och peppar. Det kanske inte är en rätt som lämpar sig en vardagskväll då man har hungriga barn runt benen men det passar absolut att göra under helgen
Jag brukar alltid börja med att fräsa kycklingenihop med hackad vitlök och hackad chilipeppar och någon tesked rödcurrypasta sedan tar jag upp kycklingen och wokar grönsakerna, några i taget (sockerärtor och haricot verts läggs i allra sist)
I receptet skulle det vara ½ tsk rödcurrypasta. Det är inte jätteofta i gör mat hemma med currypasta och jag kände att det var helt onödigt att köpa en burk med något som man bara ska ha ett uns av
Röd curry/Gaeng Phed är het och kryddig (gaeng betyder curry och phed kryddig) och baseras på torkad (ibland färsk) rödchili, och är nog den mest kända och populära thaicurryn
Vispaihop kokosmjölken och den rödacurrypastani en skål och häll sedan blandningen över laxen. Rätten för tankarna tillasieni och med smaker av röd curry och kokosmjölk
Bryn koriander, kummin och svartpeppar i en torr panna (ingen olja. LCHF Rödcurrypasta. ½ röd lök. ), börja med dom största (vilket oftast är svartpepparkornen) och ha i pannan efter storleksordning
När kycklingen börjar bli genomstekt, tillsättcurrypastan och låt den fräsa med i nån minut. Den gröna är starkare än den röda, men man kan ju enkelt anpassa styrka genom hur mycket man har i
Denna kycklingrätt är så enkel att göra och rätt så snabblagad också. Jag har använt mig av Santa Marias kryddpåse för att göra det enkelt som möjligt, hittade den bland alla andra Asien-produkter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.