1 Antal
portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 förp Apetina® Paneer 2 morötter, grovrivna 1 äpple, grovrivet 1 gul lök, hackad 2 msk tomatpuré 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde 1 burk krossade tomater 1 tärning grönsaksbuljong 1 kruka färsk persilja, hackad salt och svartpepparTorka av osten ordentligt och pressa försiktigt ur lite vätska med hushållspapper. Skär i stavar.
1 Hetta
upp hälften av smör-&rapsoljan i en rymlig stekpanna. Stek osten i omgångar 3-4 min. Ta upp och lägg åt sidan.
1 Fräs
morötter, lök och äpple i resten av smör-&rapsoljan. Tillsätt tomatpuré och fräs 1-2 min. Rör ner matlagningsgrädde, passerade tomater och smula ner buljongtärningen. Sjud 3-4 min.
1 Rör
ner osten i tomatsåsen och strö över persilja. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med ris eller pasta.
Gör så här. Smält smör i en stekpanna och knaperstek bacon. Lägg åt sidan för att svalna. Hetta upp en tjockbottnad kastrull, lägg i en klick smör och stek korv och lök
Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar
Det är ganska intressant att läsa om maträtten stroganoff, för ingen verkar vara helt säker på vilka ingredienser som egentligen ingick i det ursprungliga receptet
Varför ska stroganoffen bara paras med biff och korv. En av dem är att fluffigt basmatiris är det enda rätta tillbehöret till en stroganoff, kyckling eller ej
Ojojoj, detta kan absolut vara den godaste vegetariska middag vi ätit hitintills, ja frågan är om det faktiskt inte är så Det är en vegetarisk variant av korv stroganoff som legat på vänt i en av våra sparamappar i datorn, det har legat där rätt så länge och det var ju dumt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.