Palak paneer – Indiskfärskost i kryddig spenat. (Fatet och underlägget kommer från Indiska. Jag använde också tofu istället för panir, som är den färskost man vanligtvis använder i indiska rätter
Paneer/panir är en indisk fast färskost som i sig inte smakar så jättemycket. Men när den får dra i kryddig sås suger den åt sig och blir mycket smakrik och god
Jag lagar hemma då och då, oftast ersätter jag färskosten med halloumi, visserligen gott men äkta indisk paneer är ju egentligen ganska olikt den salta sega osten
Paneer är en indisk ost som går att steka. Jag använder paneer i några av mina tolkningar av olika indiska rätter och som tillbehör till en afrikansk rätt som jag kallar falsk sötpotatis i kokosmjölk
Som alltid med indisk mat är det rätt mycket ingredienser, men jag lovar att resultatet blir bra. Servera med ris, bröd, raita och valfria andra goda indiska grejer
Denna rätt är min standardbeställning varje gång jag äter på en indisk restaurang. Planerar du att laga indiskt ofta kan du mixa 100 g vitlök, 100 g ingefära och 1 msk olja och förvara i en burk i kylen
Om du inte får tag på paneer går det lika bra med halloumi. 4 stycken. 1 dl vatten 0. 5 dl strösocker 2 msk ättiksprit (12 %) 1 stor morot 100 g rödkål, tunt strimlad 70 g babyspenat 225 g paneer 4 stora tortillabröd Kryddig varm kålsallad
Panir eller Peneer är en färskost som man enkelt gör själv. Det finns många sätt att använda panir, man kan smula den över mat eller bröd, men oftast steker man den i kuber och tillsätter till grönsaksrätter, mest känd är Palak Panir, spenat med färskost
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.