Till detta kokade jag ihop en sås med vitt vin ochörter. Smaka av med salt och peppar. Rostaderotsaker var ett tag sedan vi hade och jag lade på några skivorgetostmot slutet i ugnen
Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar. Lägg getosten på brödskivornaoch ringla honung över osten, strö ev över ströbröd, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen
Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. )Förrätten blev gratinerad getostoch färska fikon på en frasig smördegsbotten
En förrätt med få ingredienser men som alla är i perfekt harmoni. några basilika blad att garnera med. Hon har nu i sommar upptäckt att getost faktiskt är mycket gott, så nu finns det ju mycket att testa på det området
Men det räcker med en liten bit getost då smaken är ganska mäktig ochosten i sig mycket mättande. Fikonet var naturellt men även det kan bakas med i ugnen
Getostochrödbetormed grillat surdegsbrödMycket enkelt och går jättebra att förbereda. Grilla brödet och ställ formenmedrödbetornaochosten på grillen strax före servering
Dessa små underbara godingar serverade jag sedan med en sallad och lite serranoskinka, men självklart funkar de bra till plockmaten, som en förrätt eller som ett tillbehör också
Smördegsinbakad getostmed karamelliseradrödlök och babyspenat. Nja stämmer inte riktigt min vapendragare H är ju med men när hon fick önska vad vi skulle äta när killarna är på vift var önskemålet färdiga schnitzlar ochkoktpotatis
mandelmjölet ger den typiska ”torra” getost-feelingen (kan man verkligen kalla det så… ja tydligen), kokosoljan hjälper till medkonsistensen i kylskåpet ochmiso ger den lite ostliknande smaken av umami
200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarinoch salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)
Sedan är det bara att tillsätta vetemjöl special lite i taget tills degen börjar släppa bunken och man inte får med sig en hel degklump på handen när man känner efter konsistensenmed fingret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.