Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten ochräkor på toppen
4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk röd currypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Servera med förslagsvis pressad potatis. Den här fisken är idealisk som vardagsmiddag för den kräver minimal arbetsinsats och finns barn i familjen tror jag den vinner ännu fler pluspoäng för t o m vår äldste son, som är rejält kräsen i vanliga fall, mumsade i sig flera portioner
Använd en vid kastrull och fyll upp med vatten så att torskkotletterna kommer att täckas. Toppa med dill, slå smöret över och servera med citronklyftor och kokt potatis
De fräscha räkorna bidrar med konsistens och rödlöken ger det där lilla extra bettet. Här serverar jag vällagad mat från grunden med endast MSC-märkt fisk, svenskt kött och fågel samt mycket ekologiskt och KRAV-märkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.