Garnera med. Blanda ner bulgur, räkor, feta, mynta och apelsinklyftor. 150 g skalade räkor (ca 400 g oskalade). 150 g skalade räkor (ca 400 g oskalade)
Garnera med. Blanda ner bulgur, räkor, feta, mynta och apelsinklyftor. 150 g skalade räkor (ca 400 g oskalade). 150 g skalade räkor (ca 400 g oskalade)
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Hetta upp en stekpanna och fräs hastigt räkorna i olivolja (och vitlök). Men nu har jag i alla fall fräst på räkor till en jättefräsch avokadosallad som marineras med bland annat chili och lime
Soppan görs med fördel i storkok och kan sparas till flera fastedagar framöver. Stek löken i en stekpanna i några minuter, tillsätt sedan vitlök och chili
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Fräs i smör tillsammans med curry. Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt fräsa med ett par minuter. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega
Fräs lite matfett med curryn. Skala räkorna. Smaka av med salt och peppar. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt, men inte koka, då blir räkorna sega
Fräs i smör tillsammans med curry. Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt fräsa med ett par minuter. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega
Avsluta med att strö över hackad persilja. Vi gjorde flera rätter som kommer i senare inlägg, men en av mina favoriter var heta tigerräkor som vi hittade ett recept på från Nigella Lawson
Häll olivoljan i en panna, låt det bli varmt, lägg i vitlöken och pepparfrukterna samt salt. I slutet lägger du i räkorna och låter dem sjuda i oljan några min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.