ca 12-16 skalade potatisar beroende på storlek. 4-5 dl gräddmjölk el matlagningsgrädde. ca 12-16 skalade potatisar beroende på storlek. 4-5 dl gräddmjölk el matlagningsgrädde
Stek i het panna med smör och vitlöksklyftorna. Cheddar-lasange. Vispa ur stekpannan (låt vitlöksklyftorna vara kvar) som du stekte köttet i med vatten, fond, grädde och låt koka upp
Kolla så att köttfärslimpan är genomstekt med en provsticka. Salt, vit- och svartpeppar. Ta ut limpan och låt den vila några minuter innan du skär upp den
Grekiskt lantbröd75 gram jäst1 1/2 msk havssalt8 dl ljummet vatten1/2 dl olja1 msk honung1 1/2 kg vetemjöl. Grädda brödet i ugnen längst ner, ca 10-15 min tills det har fått färg
Grekisk gyros- eller souvlakikrydda. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4-5 bitar. Lägg rundlarna en och en i en stekpanna med olivolja på medelvärme och baka ca 2 minuter på varje sida. Lägg på kött, tomater, gurka, lök och sist 2-3 matskedar yoghurt
Fäst med tandpetare och bryn filéerna runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugns-fast form. Skär ett snitt i filéerna och fyll varje filé med 2 salamiskivor och strimlad paprika
Bryn i stekpanna i smör tills köttet har fått en fin och krispig yta. Se till att köttet inte får steka för länge eller vara inne för länge i ugnen -då blir det torrt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.