Januari brukar ju ofta vara en månad med begränsat ekonomiskt svängrum. Blanda ihop med övriga ingredienser till toppingen, och bred över palsternackorna
Palsternacksgratäng. Krydda och olja kycklingfiléer , dag blev det worcestershiresauce , salt & peppar , paprika och honungIn i ugnen samtidigt med gratängen samma tid ( om dom är frysta)Hade velat ha spenat till men idag fick de bli gurka
Nu ikväll har vi firat Matte som fyller år idag, hip hip hurra, det blev en riktigt god middag med helstekt oxfilé som serverades med en potatis & palsternacksgratäng samt en god rödvinsås
Smakade smaskens med köttbullar och sallad. Medan köttbullarna stektes i ugnen, kokade jag 4 potatisar, 2 mellanstora palsternackor och 1 morot (allt tunt skivat) i lätt saltat vatten. Sedan lade jag rotfrukterna i en smord ugnsform, hällde över ca 3/4-1 dl grädde, kryddade med lite salt och svartpeppar
Servera med t ex en palsternacksgratäng (receptet finns här), grillade tomater, färsk svamp och sås gjord på skyn från steken ihop med lite crème fraiche
Det här var då sista deltävlingen, som dessutom var LIVE med Leif Mannerström. -) Vi fick ju börja med att stycka en kyckling på ett ekonomiskt sätt, dvs det skulle vara så lite kött som bara möjligt kvar på skrovet
Palsternackspuré eller en palsternacksgratäng är väldigt gott till kyckling. Du behöver en kycklingfilé, en plastpåse och något tungt att banka ut den med
Med kall eller ljummen vätska. Med varm vätska. Smaksätt med grädde och soja samt ev. Passionsfruktssås & palsternacksgratängPalsternacksgratäng2 portioner 300 g palsternackor 1,5 - 2 dl grädde riven ost Sätt ugnen på 220 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.