Riv en av lökarna, den andra hackar du fint och bryner i smör. Mosa potatisarna med en gaffel. Blanda gräddmjölken, ägget, den rivna och den frästa löken, potatisen, ströbrödet och vattnet i en bunke
Servera pannbiffarna med potatismos (eller kokt potatis), gräddsås och lingonsylt. En klassisker bland klassikerna - en gammal husmanskosträtt som sambon flertalet gånger önskat sigsistatiden
1 st liten gul lök eller 3 st schalottenlökar ca 25 g smör att steka i 200 g kantareller eller annan svamp 200 g färska champinjoner 1 msk kalvfond 3 dl vispgrädde ev. 2 msk vittvin 2 msk vetemjöl ca 0,5 tsk salt ca 1 krm peppar. 1 st liten gul lök eller 3 st schalottenlökar. ca 25 g smör att steka i. 200 g kantareller eller annan svamp 200 g färska champinjoner. 1 msk kalvfond 3 dl vispgrädde ev. 2 msk vittvin
Riv en av lökarna, den andra hackar du fint och bryner i smör. Mosa potatisarna med en gaffel. Blanda gräddmjölken, ägget, den rivna och den frästa löken, potatisen, ströbrödet och vattnet i en bunke
Skiva och hacka en lök till färsen. Blanda samman alla ingrediensertillbiffarna när smeten är klar smaksätt med grillkrydda, kalvfond (bong), malen kryddpeppar och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.