Men många som fortfarande tål mjöl väljer ändå att sluta med det, nu när så många studier visar att dagens hårt avlade vete med extra mycket gluten knappast är bra för någon, annat än just mjöl och brödtillverkarna
I går passade jag på att grädda några Paleoscones till dagens frukost. 9 scones3 ägg2 mosade bananer2 dl hasselnötsmjöl 2 tsk fiberhusk2 tsk bakpulver 2 msk chiafrön (kan uteslutas) En nypa salt Mixa allt och platta ut till 9 scones
Bollade till sex stycken scones som jag plattade ut med lätt hand. Blanda torra ingredienser i med smöret och rör till sist ner ägg och mjölk, följt av blåbär
Fukta händerna med vatten och forma till scones. De är saftiga, mättande och relativt smaklösa vilket gör att de är väldigt tacksamma att fylla med vad man nu har för preferenser
Tidning, yoghurt med bär och hemmagjord müsli, sconesmed keso och en kopp kaffe till, mums. Idag är jag ledig, börjar nytt jobb på måndag, så idag blir det långfrukost, en löprunda i solen och middag med vänner ikväll
Allt det innehöll var smått galna mängder nötter och frön tillsammans med ägg och olivolja och ärligt talat lät det varken som om det skulle kunna hålla ihop, än mindre smaka gott
Häll smeten i en långform klädd med bakplåtspapper. Lägg blåbär på smeten. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen
Idag är förhoppningsvis sista dagen med plugg. Paleokosten har gått helt ok på senaste tiden. Jag har hunnit med hur mycket som helst och fått massor av ny energi och inspiration som jag hoppas få med mig tillbaka till jobbet igen
1 Mogen banan5-6 Färska/Frysta Blåbär eller 2 msk Proviva blåbär1/2 Kiwi, skalad och skär i klyftor. 2 msk mjölk (ifall du använder proviva så kan du utesluta mjölken)1 Vaniljstång eller 1krm äkta vaniljpulver ( Kan uteslutas ifall du använder vaniljyoghurt med äkta vanilj i). 1 Vaniljstång eller 1krm äkta vaniljpulver ( Kan uteslutas ifall du använder vaniljyoghurt med äkta vanilj i)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.