Pakoras med grön chutney
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • större potatisar
  • 1 morötter
  • 1 gula lökar
  • 1 kikärtsmjöl
  • 1 curry
  • 1 gurkmeja
  • 1 röd chili
  • 1 olja till fritering
  • 1 citronmeliss
  • 1 persilja
  • 1 gul lök, liten
  • 1 vitlök
  • 1 limefrukter, skal och saft
  • 1 socker
  • 1 grön chili
  • 1 kummin
  • 1 salt och peppar
  • 1 vatten
  • 1 mangold
  • 1 schalottenlök
  • 1 rapsolja
  • 1 sesamolja
  • 1 soja
  • 1 smör
  • 1 limefrukterPakoras1. Svarva eller strimla potatis och lök och salta, när den börjar släppa vatten går du på med kikärtsmjölet och kryddorna och jobbar ihop den till en smet.2. Fritera i het olja 160 grader i mindre nystan tills gyllene ca 2-3 minuter.Grön chutney1. Hacka örterna, chilin , vitlök och lök, pressa limen, blanda ihop resterande ingredienser och rör ihop till en sås. Späd med mera vatten om den blir tjock i konsistensen.2. Smaka av med salt och peppar.Sauterad mangold1. Rensa igenom mangolden och riv ner den i mindre bitar. 2. Hacka löken och skiva vitlöken. Hetta upp oljan i en stekpanna och svetta löken hastigt, öka värmen och gå ner med mangolden. 3. När mangolden börjat få lite färg så glasera den med soja, smör och rivet skal samt saft från 2 limefrukter. 4. Smaka av med salt och peppar.TipsVill du göra denna rätt mera mättande så servera med lite kokt basmatiris.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.