Igår provade jag mig fram med den här gratängen och den blev SÅ god. Tomat, basilika, vitlök, bacon och pinjenötter – allt i kombination med gräddig sås
Ugnsstekt falukorv med mos. Med mager korv så funkar det faktiskt även för en viktväktare. Skiva skåror i korven nästan igenom och fyll skåror med ost och lite lök
Idag var det dax för korv, ville egentligen göra en Stroganof men det har ju blivit lite dåligt med nya recept nu när jag varit sjuk så jag kände mig manad att hitta på nått nytt
Gillar man heta smaker så hackar man ner hela chilin med kärnorna kvar. Lägg frysta kycklingfiléer i marinaden på kvällen och låt de tina och marineras i kylen till dagen därpå så är det bara att stoppa de i ugnen när man kommer hem från jobbet
baconlindad kycklingfilémed ugnsstekt potatis. Och den här kycklingen går ju att variera hur mycket som helst beroende på vad man stoppar i, t ex med färska kryddor eller olika ostar
Gör plats för kycklingpaketen och lägg dem på plåten. Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Toppa med bacon. Kycklingfilé i parmensan sås och knaperstekt bacon. Servera med ris och sallad. 1 kg kycklingfilé. 1 paket bacon. 1 kg kycklingfilé. 1 paket bacon
Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. 2 kycklingfiléer. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Servera med sallad och potatis. Linda några baconskivor runt varje kycklingfilé. Tycker man inte om sötpotatis så är denna rätt lika god med vanlig klyftpotatis
Idag lagar vi lite enkel vardagsmat, kycklingfilémed svamp, zucchini, tomat och härlig smält ost. Behöver du hjälp med att steka kyckling så kan du se hur man gör här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.