4 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver0,5 tsk salt50 g rumsvarmt smör1,5 dl mjölkSätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen, arbeta sedan ihop med smör och mjölk till en deg
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Hur står det till med er alla denna lördag. Här är det prickigt. Min lille kille har fått vattenkopper, exakt 2 veckor efter att storasyster haft det, så vi har ju egentligen bara gått och väntat på hans prickar
Igår lyxade vi till med nybakad paj till fredagsfikat och satt ute på vårt lilla trädäck och njöt av solen jag och W och senare anslöt även M när han hade lekt färdigt med en kompis
Pajdegen. Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl och smör i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt (det går fortare om man skär smöret i mindre bitar)
Åh vad jag avskyr det där med matlagning de dagar man inte är på topp. Fantasin tryter, tiden går först väldigt långsamt och sen säger det bara tjoff åsså har massa tid bara runnit iväg
Börja med pajdegen, blanda alla ingredienser till degen i bakmaskin eller för hand. När du fått ihop en fin deg kan den pressas ut i en pajform eller springform
Här kommer receptet på den smarriga pajen somfanns med i min Påsk-Buffé. Bacon, paprika, lök och krämig mozzarella är härligasmaker som samsas i den goda pajen
1. Blanda ihop ingredienserna till degen och tryck ut i en pajform. Förgrädda i 125°C i 10 minuter. 2. Vispa ihop ägg och matlagningsyoghurt med pressad vitlök, sambal oelek och kryddor
Oj vad fort tiden går, det är snart midsommar och semestertider för många runt om i landet. Här. kommer ett tips på en helt fantastiskt god och krämig vaniljpaj som passar
Smakrik ost och guldgula kantareller. Mycket gott. Gör en pajdeg. Jag brukar göra min på 2 dl vetemjöl, 1 dl grahamsmjöl och 100 g smör som körs till en smulig massa i matberedaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.