1,5 dl grahamsmjöl eller 1,5 dl dinkelmjöl fullkorn 1,5 dl vetemjöl eller 1,5 dl dinkelmjöl 0,5 tsk salt 0,75 dl olivolja eller annan olja t. rapsolja eller 75 g smör 0,5 dl vatten. 0,75 dl olivolja eller annan olja t. rapsolja eller 75 g smör
Mät upp mjöl (välj något av alternativen) och salt i en bunke. Medolivolja går det väldigt enkelt för hand med en sked men om du använder smör så är det enklast att använda elvisp med degkrokar
Har testat att göra pajdegmed mandelmjöl och sesamfrön för att få bort kolhydraterna enligt Allt om LCHF- bloggens recept och resultatet blir helt skapligt
Ta ut, låt svalna lite, fyll med din favoritfyllning och grädda enligt instruktionerna. Täck kanterna på pajskalet med aluminiumfolie, så att bara botten på pajdegen syns
1125 g kallt smörDela smöret i mindre bitar och blanda med mjölet till en smulig massa. 1Tillsätt vatten och blanda ihop till en deg. Du kan om du vill trycka ut pajdegen i formen direkt och nagga botten med en gaffel innan den får vila cirka 30 minuter i kylen
Blanda i resten och blanda med en gaffel eller dylikt till en dra degboll. Fyll pajformen med valfri fyllning (eller låt den förgräddade pajdegen stå tills nästa dag om en så vill
Blanda ihop smör, socker, vetemjöl, havregrynoch vaniljsocker till en smulig deg. Häll hälften av smuldegen i bottnen, fördela de skalade och hackade äppelbitarna över bottnen
Smula ner jästen i havregrynsblandningen. Blanda samman 3 dl mjölk ochhavregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme. Blanda 3 dl mjölk medoljanoch värm detta till 37 grader. Blanda nu samman allt till en smidig deg och lät spänna av 5-10 minuter. Dela upp degen och gör runda bullar, låt dessa jäsa i ca 30 minuter, platta ut bullarna och låt jäsa upp lite till. 3 dl havregryn. 1 dl olja (jag använder ½ dl olivoljaoch ½ dl rapsolja)
Perfekt att slänga ihop och fylla med det som finns i kylskåpet för tillfället. Receptet på en riktigt bra och enkel pajdeg är ovärderlig att ha i tider av knytkalas och utflykter
Tag ut den färdigblandade degen och blanda ihop den i en skål med ägg samt övriga ingredienser. Pajdegen rekommenderas användas ihop med köttfärsfyllningar (exempelvis Tacopaj) då jag inte testat med något annat
En superenkel och helt vansinnigt god glutenfri pajdeg gör jag med mandelmjöl och smör. Ibland skojar jag till den lite extra och byter en deciliter av mandelmjölet mot riven kokos – helt klart ett hett tips, men beror ju lite på vilken typ av paj man gör och hur innehållet passar smakmässigt med kokos
Tryck ut pajdegen i en pajform och tryck ut pajdegen längs med kanterna. Blanda alla ingredienser snabbt till en fast pajdeg, antingen för hand eller med en matberedare
Sedan tillsätt sirapen och mjölken. Koka havregryn i vattnet till en gröt. Smula ner jästen i degmaskinen/bunken och häll i gröten och blanda så att jässten har löst sig ordentligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.