Har testat att göra pajdegmed mandelmjöl och sesamfrön för att få bort kolhydraterna enligt Allt om LCHF- bloggens recept och resultatet blir helt skapligt
Täck kanterna på pajskalet med aluminiumfolie, så att bara botten på pajdegen syns. Eller så blandar du samman smöret med mjölet med hjälp av fingertopparna
1125 g kallt smörDela smöret i mindre bitar och blanda med mjölet till en smulig massa. Du kan om du vill trycka ut pajdegen i formen direkt och nagga botten med en gaffel innan den får vila cirka 30 minuter i kylen
Perfekt att slänga ihop och fylla med det som finns i kylskåpet för tillfället. Receptet på en riktigt bra och enkel pajdeg är ovärderlig att ha i tider av knytkalas och utflykter
En superenkel och helt vansinnigt god glutenfri pajdeg gör jag med mandelmjöl och smör. Ibland skojar jag till den lite extra och byter en deciliter av mandelmjölet mot riven kokos – helt klart ett hett tips, men beror ju lite på vilken typ av paj man gör och hur innehållet passar smakmässigt med kokos
Hacka ihop smör, vetemjöl och grahamsmjöl till en smulig massa, gärna i matberedare. 5 dl grahamsmjöl. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg
Tillsätt det iskalla vattnet genom det lilla röret, medan maskinen fortfarande går. Den lägre temperaturen väljer du om du ska grädda pajskalet helt färdigt innan du fyller det, medan du väljer den högre temperaturen när du bara ska förgrädda pajskalet för att sedan fylla det och sedan grädda färdigt på lite lägre temperatur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.