Vad skulle vi göra utan finska klassikerrecept. Lättare än så här kan matlagning inte bli. Botten. Blanda ihop 2 dl gräddfil, 1 ägg, 2,5 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver med en sked
Pajbotten. Fördela purjolöken över hela pajbottnen. Häll blandningen över pajen. Tryck ut blandningen i en pajform och förgrädda i 15–20 minuter. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills pajen fått fin färg
Skala och hacka löken och fräs den i en kastrull med olja. Tillsätt färsen och stek den smulig. Tillsätt strimlad vitkål och tacokrydda och låt det fräsa samman
Servera pajen med en sallad. Ta upp degen och tryck ut den i en pajform, ca 22 cm i diameter. Nagga pajdegen och grädda pajskalet ca 10 minuter i mitten av ugnen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter tills pajen får fin färg och äggstanningen blivit fast i konsistensen
Låt pajskalet kallna. Lägg i pajskalet och garnera med kräftstjärtar, avokado, rom, dill och citron. Tryck ut i en pajform och låt stå kallt i 30 minuter
Det här är ett väldigt snabbt och gott pajskal. Jag gjorde även pajen mjölkfri och använde mandelmjölk i äggstanningen, du kan använda vilken växtmjölk du vill
Pajskal lchf – Pajskal med pofiber. Jag har gjort en version av min granola men i pajform. Passar bra att fylla med chokladkräm, eller göra limepajer av
Fyll det förgräddade pajskalet med den frästa purjolöken, de skivade tomaterna, de soltorkade tomatbitarna, oliverna, smula över fetaosten, sprid över den hackade basilikan
Har du tröttnat på dem vanilgaste köttfärsrätterna så är denna paj ett trevligt alternativ. Shepherd's pie är en Engelsk klassiker som görs med kött/köttfärs och potatismos täcke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.