Paj med varmrökt lax, purjolök och dill
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 13.5 dl vetemjöl, eller dinkelmjöl
  • 10.5 dl sesamfrön
  • 10.5 tsk salt
  • 11 msk vatten
  • 11 ägg
  • 11 msk smör
  • 11 hackad purjolök
  • 11 krm peppar
  • 1400 g varmrökt lax, i bitar
  • 11 dl hackad färsk dill
  • 12 dl riven västerbottensost
  • 14 ägg
  • 11 dl crème fraiche
  • 13 dl mjölk
  • 11 krm salt
  • 1200 g smulad chèvre
  • 150 g grovhackade valnötter
  • 11 ask körsbärstomater
  • 10.5 grillad kyckling, rensat kött
  • 120 urkärnade oliver
  • 1200 g strimlade soltorkade tomater
  • 12 dl riven ost1 Blanda ingredienserna till pajdegen, tillsätt ägget sist. Arbeta ihop till en smidig deg. Kavla ut degen till en rundel som är större än springformens omkrets. Lägg degen i springformen och täck botten och väggar. 2 Tryck ut degen så den täcker springformens väggar och når en bit över kanten. Ställ pajskalet i frysen medan du förbereder fyllning och äggstanning. Fräs purjolöken i smör utan att den tar färg. Salta och peppra. Vispa ihop äggstanningen. 3 Ta ut pajskalet ur frysen och sätt in den högt upp i ugnen, förgrädda 10 minuter. Ta ut pajskalet och sänk värmen till 175 grader. 4 Varva fyllningen i pajskalet, häll i äggstanningen och tryck varsamt ner fyllningen så att allt är täckt av äggstanning. Grädda tills äggstanningen stelnat, 30-40 minuter. Låt gärna pajen vila i 10 minuter innan den serveras. Alternativa fyllningar 1 Se ingredienslistan. Pajdeg och äggstanning enligt grundrecept.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.