Receptet gäller för 4 port 2½ dl vetemjöl 100 g Arla® Svenskt Smör 2 msk Arla® mjölk Fyllning: 250 g tinad fryst bladspenat 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 150 g körsbärstomater, gärna olika färger 2 dl Arla Köket® crème fraiche ½ dl hackad färsk dill 1 msk vitvinsvinäger 2 krm svartpeppar ½ tsk salt 1 dl Arla® mjölk 3 ägg rivet skal och saft av ½ citroner 1 dl riven Arla Präst®
Fördela lök, broccoli och riven ost i pajskaletoch häll på äggstanningen. Hacka samman smör, mjöl och linfrön för hand eller i matberedare till en grynig massa
Dela tomaterna och blanda dem med övriga ingredienser i en stor bunke. Gör så här Börja med tomaterna. Mixa kexen, hälften av valnötterna och smöret till en smulig massa
Vi serverade den med rödbetssalladen, som ni fick recept på igår, och en bit gott bröd. Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.