130 g
smör 1 stor lök, hackad 100 g rökt lax 1 knippe sparris, i två cm stora bitar 150 g grädde 1 kruka dill, hackad 2 ägg salt nymalen svartpeppar 350 g fryst smördeg, tinadVärm ugnen till 180 grader och kavla ut degen till med lite mjöl och till cirka 3 mm i tjocklek eller tillräckligt stor för att passa en 20 cm diameters form. Lägg ut flera smördegsplattor och kavla ihop dem på så den blir tillräckligt stor om ni inte köpt deg på rulle. Få upp degen på kanterna och skär av degen som hänger över. Nagga botten med en gaffel. Placera pajskalet i ugnen att baka i cirka 15 minuter tills degen har en lätt gyllenbrun färg. Ta ut den bakade formen och låt svalna på galler. Stek den hackade löken så den mjuknar och tillsätt sparrisen så den får steka med några minuter och mjukna något. Vispa ihop grädde och ägg med salt och peppar. Avsluta med hackad dill. Placera ut laxen jämnt i formen, tillsätt den stekta löken och sparrisen och slå över äggstanningen. Grädda i ugnen i på 180 grader ca 25 minuter eller tills den satt sig och fått färg.
Röktlaxmedsparrisoch brynt hollandaiseDu behöver. Lägg i den vita sparrisen, koka i tre minuter, ta sedan av pannan från spisen, låt sparrisen svalna i spadet med lock på
Rör samman crème fraiche med rom eller örter och bjud pajen tillsammans med sås och en sallad. Lägg spenaten i botten på det förgräddade pajskaletoch lägg laxen över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.