Paj med rökt lax, fetaost och spenat
www.leroyseafood.com
www.leroyseafood.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g 1 rökt lax
  • 13 dl 1 valfritt mjöl (gärna 50% grovt)
  • 10,5 tsk 1 salt
  • 10,75 g 1 smör
  • 12 msk 1 vatten
  • 10,5 st 1 purjolök
  • 11 msk 1 olja till steking
  • 125 g 1 färsk spenat
  • 16 st 1 ägg
  • 11 dl 1 mjölk
  • 10,5 tsk 1 peppar
  • 1150 g 1 fetaost
  • 11 msk 1 finhackad gräslökTillagning paj med rökt lax, fetaost och spenat: Börja med att göra pajdegen. Blanda mjöl och salt i en bunke. Knåda in smör och vatten tills du har en fast deg. Sätt degen i kylskåpet i 10 minuter. Finhacka purjolök och stek den i olja så den blir mjuk. Vänd i spenat mot slutet och vänd runt så den mjuknar. Kavla ut degen i en pajform. Stick pajbotten med en gaffel och förstek i ugnen utan fyllning i 10 minuter på 200 grader i ugnen. Vispa samman ägg, mjölk och peppar. Fördela stekt purjolök och spenat på den förgräddade pajdegen. Dela den rökta laxen i mindre bitar och lägg över i pajformen. Toppa med smulad fetaost. Häll äggblandingen över formen och se till så det fördelar sig jämnt. Toppa med gräslök. Stek pajen i 30-40 minuter på 200 grader, till äggsmeten är fast och toppen är gyllene i färgen. Låt pajen svalna och servera med önskat tillbehör. Receptet är gjort i samarbete med Hanna Fjeldheim Dale från matbloggen Happy Food Stories

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.