Bananer har vi allt som oftast hemma, eftersom vi har Isabella ”Lillapan” som älskar bananer Slängde ihop en paj som vi ska avnjuta ikväll – så bilder på resultatet kommer senare
Lägg vaniljpulvret i en kastrull tillsammans med mjölken och koka upp. Dela och skrapa ur vaniljstången till päronen och lägg fröna och stången i en kastrull med vin och vatten
I min familj har vi alltid ätit massor medpaj. Både matpajer och efterrättspajer. Fräs på löksorterna och sen paprikan i olja, i med spenat och trattkantareller
Prova med provsticka. Ät & njut. Milt päron möter valnötter och knapriga kavring-krutonger. Koka ihop lagen till en lite trögflytande konsistens, smaka av med lite pressad citronsaft
Pajen jag bjuder på idag är en uppdaterad variant på toscapaj, jag har använd härliga valnötter, mandlar och ljuvliga päron som liksom omsluts och gifter sig med den lena kolan
Gör en smulpajmed senhöstens smaker. Fyra portionspajer eller en större form. Här en variant med glutenfri där smuldegen är gjord på kokosmjöl och mandelmjöl
En god pajmed kombinationen päron och en god mögel-/ädelost. Fördela ädelost och päron i pajskalet. Pajen är även god att äta dagen efter, då har den satt sig lite och smakerna har hunnit utvecklas
Valnötter är ju nästan också självklara i den konstellationen och tillsammans med några bitar parmaskinka på toppen - vilken ljuvlig konstellation det blev
När pizzan är klar ringlar du över honungen och valnötterna och dekorerar med basilika. Rulla ut pizzabottnen på en plåt (bakplåtspapper följer med) och bre på tomatpuré
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.