Paj med ost, bacon, rödlök och rostade frön
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk ättika
  • 1 tsk salt
  • 175 g smör
  • 0,5 dl vatten
  • 13 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 dl riven ost (ex prästost)
  • salt, peppar
  • 11 paket bacon
  • 0,25 dl solrosfrön
  • 0,25 dl pumpafrön
  • 1 liten röd lök
  • 1 näve rucola
  • färsk dill
  • 1 Pajdeg:
  • 1 Stanning:
  • 1 Topping:Ha ner vetemjöl, salt, ättika, smör och vatten i en bunke och rör ihop allt med en plastgaffel. Knåda hastigt ihop degen och forma till en boll. Ha i lite mer mjöl om den blir för klibbig. Platta ut degen i en pajform och nagga den med en gaffel. Var noga med att också nagga pajen runt om i vinkeln där botten går över till kant. Ställ in i kylen 30 minuter. Värm ugnen till 225°C på över- och undervärme och förgrädda pajskalet i 10 minuter.Vispa ihop ägg och grädde med riven ost, en nypa salt samt peppar. Slå stanningen över fyllningen och grädda i 25-30 minuter i 225°C.Stek bacon, låt svalna och skär det sedan till mindre bitar. Stek fröna i baconfettet tills de fått lite färg. Halvera och klyfta rödlöken mellan ände och fäste. Fördela ut allt ovanpå pajen och dekorera med till (de gula blommorna är knappt utslagna dillkronor i mindre bitar). Servera med en sallad och dressing.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.