Lägg den i pajskalet. Servera med sallad. Tärna tomatköttet och lägg i pajformen. Tryck ut i en pajform, 24 cm i diameter, och ställ kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet i 10 minuter
Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna route) 1 gul lök ca 500 g blandfärs 1/2 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk rosmarin 500 g krossade tomater 2 1/2 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 dl chilisås (eller ketchup) salt peppar 150 g riven ost 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Pressa potatisen och blanda med salt, peppar, rökt bog, salladslök, ägg och äggula. Ta upp lite med en sked och forma till en boll som rullas i ströbröd
Servera med sallad. Lägg i räkor, kräftstjärtar och ost i pajskalet. Tryck ut degen tunt i en pajformmed löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Pajdeg 125 g Arla® Svenskt Smör 3½ dl vetemjöl 3 msk vatten Fyllning 100 g skalade räkor 100 g kräftstjärtar 2½ dl Kvibille® cheddar riven 3 dl Arla Köket® vispgrädde 3 ägg 1 kruka färsk dill ½ tsk salt 1 krm peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.