Tillsammans med några tomater som sjöng på sista versen, en purjolök som stämde in i sången, riven ost ochdill från frysen blev det en smarrig röra att fylla pajskaletmed
Jag passade på att baka lite småpajer som funkar lika bra att äta varma som kalla. För ett par veckor sedan så tog jag och en vän cykeln och åkte på picknick och satt till sent på kvällen på ett berg med utsikt över Helsingfors
Ta citronskivan och lägg den snyggt uppe på räkorna och garnera med lite dill. Rulla sedan skinkan och lägg ut längs kanterna gör likadant med ost och tomat
Bryn lök och svamp och blanda med färsen. Bjud gärna pajen tillsammans med en sallad. Smula fettet i mjölet, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen
över pajenmed bakplåtspapper så den inte blir bränd. Välkommen måndag ochläsarePaj är smidigt om man ska ha mat för många gäster och vill förbereda i förväg
Finklippt dill. Häll fyllningen över den färdiga pajen i långpannan strax före den skall ätas. Pajdeg. Rör ihop ingredienserna till pajskaletoch ställ den i kylskåpet i minst 30 minuter. Pajdegen kan med fördel göras 1-2 dagar innan den skall ätas. Om ni skall göra en vanlig storlek på pajen, dela ovanstående ingredienser med 3
Kavla ut och täck en pajformmed degen men spara lite av degen till toppen. Bryn bacontärningarna och fyll på med kycklingstrimlorna och låt dem bli genomstekta, låt svalna
Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajformmed degen. Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen
Blanda creme fraische och isbergssallad och smaka av med salt och pepppar. När jag bakar smörgåstårta göra jag nästan alltid denna för den är lite annorlunda och så god att den går åt på ett nafs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.