Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Pajskal: 75 g Arla® Svenskt Smör 2½ dl vetemjöl med fullkorn ¾ dl Arla Köket Kesella® kvarg Fyllning: 150 g rest av julskinka 100 g färsk grönkål 3 dl Arla Köket® gräddmjölk 3 ägg ½ tsk malen muskot 1 msk grovkornig senap ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 200 g vitkål
Servera med sallad. Lägg i räkor, kräftstjärtar och ost i pajskalet. Tryck ut degen tunt i en pajformmed löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min. 125 g Arla® Svenskt Smör. 3 dl Arla Köket® vispgrädde. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Pajdeg 125 g Arla® Svenskt Smör 3½ dl vetemjöl 3 msk vatten Fyllning 100 g skalade räkor 100 g kräftstjärtar 2½ dl Kvibille® cheddar riven 3 dl Arla Köket® vispgrädde 3 ägg 1 kruka färsk dill ½ tsk salt 1 krm peppar
Lägg grönsaksfräset i det förgräddade pajskalet. Arla® Svenskt Smör. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga pajdegenmed en gaffel och låt vila i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-15 min. 125 g Arla® Svenskt Smör. 2 dl Arla® mjölk. Receptet gäller för 4 port 125 g Arla® Svenskt Smör 3 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning. 1 zucchini 1 gul lök 1 vitlök Arla® Svenskt Smör 1 tsk örtkryddor, t ex rosmarin, timjan eller salvia 3 tomater 150 g Apetina® vitost 2 ägg 2 dl Arla® mjölk 1 tsk salt 20 kärnfria oliver
Tillsätt osten och häll blandningen i pajskalet. Låt pajen svalna något. Tryck ut degen i en pajformmed löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet och förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min. 125 g Arla® Svenskt Smör. 2 dl Arla® mjölk. 1 dl Arla® vispgrädde. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Pajskal 125 g Arla® Svenskt Smör 3 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning 4 dl riven lagrad ost, t ex Svecia eller Västerbottensost 3 ägg 2 dl Arla® mjölk 1 dl Arla® vispgrädde ½ tsk salt 1 krm chilipulver
Blanda med skinka och ost. ½ dl Arla Köket Kesella® kvarg. Servera med en sallad. Tryck ut degen i en pajform, ca 20 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Häll blandningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen 30–35 min. 75 g Arla® Svenskt Smör. 2 dl Arla Köket Kesella® kvarg. 2 dl Arla Köket® riven ost gratäng. Receptet gäller för 8 port 2½ dl vetemjöl 75 g Arla® Svenskt Smör ½ dl Arla Köket Kesella® kvarg Fyllning. 150 g rökt skinka 3 ägg 2 dl Arla Köket Kesella® kvarg 2 tsk herbes de provence 2 dl Arla Köket® riven ost gratäng
Gör så här Börja med tomaterna. Dela tomaterna och blanda dem med övriga ingredienser i en stor bunke. Lägg dem med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper
Fördela spenat, lök och tomater i pajskalet. Servera med rökt lax eller som ensamrätt. Klä en pajform, ca 23 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 35-40 min. 100 g Arla® Svenskt Smör. 2 msk Arla® mjölk. 2 dl Arla Köket® crème fraiche. 1 dl Arla® mjölk. 1 dl riven Arla Präst®. Receptet gäller för 4 port 2½ dl vetemjöl 100 g Arla® Svenskt Smör 2 msk Arla® mjölk Fyllning. 250 g tinad fryst bladspenat 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 150 g körsbärstomater, gärna olika färger 2 dl Arla Köket® crème fraiche ½ dl hackad färsk dill 1 msk vitvinsvinäger 2 krm svartpeppar ½ tsk salt 1 dl Arla® mjölk 3 ägg rivet skal och saft av ½ citroner 1 dl riven Arla Präst®
Hade ingen aning om vad jag skulle göra med den och till slut slog det mig att paj är både enkelt och ruskigt gott och det visade sig bli en fullträff med allt som vi redan hade i kylen
Knåda ihop till en deg, kavla eller tryck ut i en form och picka hål med en gaffel. Pajbotten. Stek kycklingtärningarna med broccolin som är i mindre bitar (jag köpte fryst och delade), krydda valfritt
Har ju bland annat gjort en Tacopajmed samma pajdeg, det blev kanonbra. Vispa ihopa äggstanningsingredienserna, fyll formen med broccoli och kyckling och häll över äggstanningen
Pajskalet går ju att använda med vilken fyllning som helst. Jag behöver idéer till framtida pajrecept. Jag har typ aldrig lagat paj (det är så jobbigt), eller några gånger men det var väldigt längesedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.