Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikanoch purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
Nyp ihop degen, tryck ut i en smord pajformoch låt sedan vila i kylen i minst en halvtimme. Det finns flera anledningar till att jag tycker att paj är toppen, men den främsta är det här
Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en pajoch förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomater ochgetost
Till servering blandad grönsallad dressad i lite citronolja och salt. pajdeg2,5 dl vetemjöl 1 krm salt 125 g smör, kylskåpskallt, i tärningar 2 msk vatten, iskallt. Fyllning150 g getost, smulad 2 dl crème fraîche, lätt 2 ägg 1 zucchini, skivad och fräst i olivolja 1 röd paprika, i bitar 1 ask körsbärstomater 1 tsk flingsalt
Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, lättast går det i en matberedare. Blanda ner paprikaoch spenat i pannan och fräs under omrörning ett par minuter
Kavla ut degen i en pajform, stick hål med en gaffel och ställ den kallt en liten stund igen. Eftersom jag även älskar getostoch kombinationen rödbetor ochgetost är perfekt så kommerhär ett recept på en av mina älsklingspajer
Täck en ugnsfastform med smörpapper. Skala, dela och skär sedan bort kärnhuset från paprikan. Skala potatisen och skär den i cirka en halv centimeter tjocka slantar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.