Hade dåligt med smör hemma så pajdegen har jag lånat receptet från mat-Tina. Jag gjorde två pajer till sex personer och min lilltjej och det enda som blev kvar var en ynka liten bit
Soppan var gudagod tillsammans fetaost, lök, oliverochruccola. Man kan även har kycklingspett och bröd upptill, men för mig räckte det gott med dessa vegetariska alternativ
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
Jag passade på att baka lite småpajer som funkar lika bra att äta varma som kalla. För ett par veckor sedan så tog jag och en vän cykeln och åkte på picknick och satt till sent på kvällen på ett berg med utsikt över Helsingfors
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Blanda spaghettin med såsen och tillsätt citronsaften och hälften av rucolan. När vitlöken börjar få färg tillsätts räkorna, som får fräsa med någon minut
Smörj en pajformmed olja. Smula över fetaosten och lägg ut oliverna jämnt över pajen. Häll över äggstanningen och se till att osten fördelar sig jämnt över pajen
Ta ur pajdegen ur frysen och tryck ut i en pajform. Pajskalet är underbart gott, inspiration till det hittade jag på Whole Foods instagram-konto (Whole Foods är en suverän amerikansk matkedja)
Hacka mozzarella, fetaost, lök och soltorkade tomater. Blanda medoliveroch ha ner i pajskalet. Blanda ihop ingredienserna till degen och tryck ut i en pajform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.