Glutenfri vegetarisk pajmedsvampoch pesto. Tryck ut degen i en pajformoch nagga med en gaffel. Som jag visade förut så bjöd jag bland annat på en matpaj på min födelsedagsmiddag som blev mycket uppskattad av mina kompisar
Blanda med grönsakerna och häll upp i pajdegsskalet. Slut med det nu med andra ord =) Jag gjorde en sååååå smarrig paj som jag serverade med skinkschnitzel till middag (recept på den kommer också)
Pajmed renskav ochsvamp. Det finns fler förslag på vegetariska och köttiga fyllningar, samt ett pajskalmed mindre smör i, i det här receptet, fast här får ni dubbla fyllningen förstås
Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, lättast går det i en matberedare. Blanda ner paprika och spenat i pannan och fräs under omrörning ett par minuter
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
Igår kväll blev det en god paj, lite rött vin och Game of Thrones på tv. Tillbaks till pajen. Vi gjorde en av våra favoriter med broccoli och ädelost, men testade att göra en botten på mandelmjöl
Kikärtspajmed broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. Mosa den hårda tofu i bitar och blanda med soja, lönnsirap, salt, chiliflakes och peppar
Fyll pajskaletmed de stekta grönsakerna och häll äggstanningen över. Den här saknade lite kryddor, men dem kanske rann ut tillsammans med äggstanningen genom pajformen, vad vet jag
Jag passade på att baka lite småpajer som funkar lika bra att äta varma som kalla. För ett par veckor sedan så tog jag och en vän cykeln och åkte på picknick och satt till sent på kvällen på ett berg med utsikt över Helsingfors
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.