Krydda med salt och svartpeppar. Servera med citronklyftor. Ta av locket och lägg på räkoroch ärtor. Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran
Tillsätt korv, purjolök, morötter och champinjoner. Apropå äta hälsosamt så kommer här en pastagratäng fylld med grönsaker, fiberpasta och härliga kryddor, och till det en vitamin-och mineralrik sallad
Det blir näst intill en kylskåpsrensning när man gör Paella. Koka jasminriset enligt anvisningarna på förpackningen, men krydda med gurkmeja, salt och en gnutta peppar
Servera dessutom tillsammans med en kall sås som gör sig extra bra till det kryddiga riset. Finhacka löken, vitklöken och chilin och fräs det sedan tillsammans med det okokta riset i en kastrull
Lägg upp och dekorera med resten av räkornaoch musslorna. Späd med vatten och kycklingfond och låt riset sjuda under lock, enligt anvisningarna på förpackningen
Krydda med salt och svartpeppar. Servera med citronklyftor. Ta av locket och lägg på räkoroch ärtor. Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran
Fond10 dl fiskfond (från flaska utspädd enligt anvisning på flaskan) 2 dl vitt vin 2 stjärnanis 2 tsk fänkålsfrö 2 röda chilifrukter, torkad och riven i bitar utan stjälk och kärnor 2 skiva färsk ingefära. 1Paellagrund2 dl olivolja 4 röda chilifrukter, torkade och riven i bitar utan stjälk och kärnor 4 klyfta vitlök, tunt skivade 8 wannameiräkor, råa 8 havskräfta, i lag 16 blåmusslor 200 g bläckfisk, kokad i bitar 400 g ris (rundkorningt så som bomba, avorio eller carnaroli) 2 dl tomatpassata 1,2 l fond 2 förp saffran salt svartpeppar
Den tredje rätten vi provade från matkassen var kryddig korv med morot- och ingefärsmos. Dessutom rynkade jag lite på näsan när jag läste om mosen med morot och ingefära
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.