Muurikkan har blivit välanvänd i sommar. Karin / bevemyrs blogg. Häromdagen blev det goooda baconköttbullar, väldigtsmidigt med den stora stekyta som muurikkan erbjuder
Gör upp en eld på björkved lägg på Muurikkapannan. Kött och potatis. Skölj och koka potatisen. Lägg köttet i en plastpåse i kylen, låt liggaminst en timma
1 Blanda marinaden, lägg ikycklingen och marineraminst två timmar eller över natten i kylskåp. 2 Stek kycklingen runt om på muurikka eller grilltills den är genomstekt, 10-12 minuter. 1 kg kycklinglårfilé eller bröstfilé av kyckling. 1 finhackadliten gul lök. 3 finhackadevitlöksklyftor. 5 dl pressad citron. 1 citron, rivet skal. 1 msk malen koriander. 5 msk malen ingefära. 1 msk paprikapulver. 1 msk chilipulver
Jag intygade att jag självklart ville ställa upp, men att jag kanske lätt hade överdrivitmin förmåga att under givnaförutsättningar kunna leverera paellatill ett sällskap på hundra personer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.