Idag har min lilla påsktips-serie kommit till en god avslutning. 2 lime. 1 burk à 230 g kokosnötsmör (eller kokosolja). 12 blad gelatin (6 tsk gelatinpulver). 2 dl blåbär. 2 blad gelatin. 2 lime. 1 burk 230 g kokosnötsmör (eller kokosolja). 2 dl blåbär
Smöra de kantskurna rågbrödsskivorna, och fördelalaxsalladen jämnt och snyggt på dem. Eller kanske serverad på snittar på någon av vårens alla tilldragelser i forma av födelsedagar och studentmottagningar
Del upp laxen i mindre bitar och lägg ut dem uppe på salladen. Har lagat den ett par gånger och det blir helt klart godast om man grillar laxen så den får fin grillyta
Det är syran från limen som kommer tillaga laxköttet. Tina laxen och skär den i tunna strimlor/bitar. 200 g fryst laxfilé. Viktigt att man använder lax som varit fryst minst 3-5 dygn för denna rätt. 200 g fryst laxfilé
Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Lägg laxbitarna i en smord ugnfast form. 4 st laxfiléer. 2 dl creme fraiche. 2 tsk ingefära. 2 tsk paprikapulver. 2 tsk citronpeppar. 2 tsk vitlökspulver. Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 minuter. Ingredienser för 4 personer 4 st laxfiléer. 2 dl creme fraiche. 2 tsk ingefära. 2 tsk paprikapulver. 2 tsk citronpeppar. 2 tsk vitlökspulver
Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken. Lägg räkorna ovanpå laxen. Värm ugnen till 200°. Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 min
Dela på Facebook. Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
"Ännu mer lax. varmrökt lax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan. Servera laxen tillsamans med de ugnsrostade grönsakerna, basilikasåsen och sallad
Skär laxen i bitar och lägg i en ugnsform. Häll över laxen och strö över riven ost. Lax i citron- och hummersås med kräftstjärtar, ca 4 portioner. 4 laxfiléer. 2½ dl grädde. 2½ dl crème fraiche. 2 msk hackad dill. Sätt ugnen på 225°C. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter tills osten fått fin färg. Lax i citron- och hummersås med kräftstjärtar, ca 4 portioner. 4 laxfiléer
Helgen kommer gå alldeles för fort har jag en känsla av. Pingsten står nu för dörren så jag tipsar här om supergod och festlig laxrätt som jag tycker ni ska laga i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.