Vad sägs om att grädda lite pitabröd pågrillen. Sedan beror det även på storleken och de jag gjorde var nog i den storleken som de frysta pitabröden är
Halvtina laxen så pass att den går att skära i kuber (vill du göra portionspaket delar du laxen i lämpliga protionsbitar) Tvätta potatisen noga och dela den i cm-tjocka skivor
Skär korven i bitar och dela köttbullarna på mitten. Lite förberedelser kvällen innan och sen gick det snabbt att bara värma upp allt och servera dagen efter
Skiva mozarellan och fördelapå laxen. Fisk funkar lika bra pågrillen som på spisen och jag tycker att det allra enklaste att laga små paket av folie, då blir det inget kladd och inget som bränner fast
12 färskpotatisar. 2 rödlökar. 2 burkar ansjovisfilé à ca 50 g. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 12 färskpotatisar 4 kokta ägg 2 rödlökar 2 burkar ansjovisfilé à ca 50 g 1 krm salt 1 krm peppar 75 g Arla® Svenskt Smör
Låt gärna lammkotletterna ligga och gotta sig i marinaden ett par timmar innan det är dags att lägga dem pågrillen så blir de härligt möra och smakrika
Grilla ett par minuter på varje sida tills biffarna fått fin färg. Älgfärsbiffar 4 portca 500 g älgfärs1 liten finhackad gul lök2 msk potatismjöl½ dl grädde1 msk kalvfond 1 msk hackad färsk timjan1 tsk salt1 krm peppar Rör ihop allt till en tjock smet. Dela upp i 4-6 biffar. Skrubba potatisen och delapå 4. Rosta i 225 grader ca 20 min, eller tills potatisen känns mjuk. 2 msk potatismjöl. 225 grader ca. 20 min
Saxen var ett bra hjälpmedel när jag gjorde rutmönstret. Trots bristen på riktig sommarvärme och sol så grillar vi mest varje dag och det här är sommarens nya succétillbehör fixat pågrillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.