1 Botten:
6 st ägg 3 dl strösocker 1.5 dl vetemjöl 1.5 dl potatismjöl 1 msk bakpulver 1 msk vaniljsocker Fyllning: 1.5 dl hallonsylt 5 dl vispgrädde 2 msk marsanpulver 2 tsk vaniljsocker Garnera med: 5 dl vispgrädde 500 g gul marsipan florsocker godisägg Ugn: 200°Botten: Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Blanda försiktigt ihop till en smet.
1 Häll
smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills den är klar. Låt bottnen svalna.
1 Fyllning:
Dela bottnen i två bitar. Bred hallonsylt på den ena. Vispa grädden tillsammans med marsanpulver och vaniljsocker och bred ovanpå sylten. Lägg på den andra bottnen.
1 Vispa
resten av grädden och bred runt, och ovanpå tårtan. Kavla ut marsipanen, mjöla med lite florsocker så den inte fastnar. Lägg den över tårtan och skär bort överflödig marsipan.
1 Kavla
ut det som blev över och sporra ut knappt centimeterbreda längder. Snurra dem och lägg en kant runt om tårtan och en kant uppe på tårtan. Garnera med godisägg.
Fin sockerkaka. Som dem flesta vet så finns det flera varianter på sockerkaka. Denna gången valde jag att göra en "fin" sockerkaka som jag lyxade till med lite sommar känsla
riktigt snyggt och påskigt blev det. så idag när jag jobbat hemifrån och väntat på att en massa uppdateringar och program installerats på alla datorerna (japp tro det eller ej men det finns vänta tid däremellan) så har jag bakat, varit bra samtidigt att komma upp ifrån köksstolen som jag sitter vid när jag sitter vid datorn, den är ju inte direkt så bra ergonomisk
Den här laxen är ingenting som jag kan ta åt mig äran av. Det är min svärmor Siris berömda festlax - helt enligt originalreceptet och med hennes egna ord - som alltid bjöds till förrätt när det vankades festligheter av olika slag, året om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.