Påskigt fin prinsesstårta
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 st ägg
  • 13 dl strösocker
  • 11.5 dl vetemjöl
  • 11.5 dl potatismjöl
  • 11 msk bakpulver
  • 11 msk vaniljsocker
  • 11.5 dl hallonsylt
  • 15 dl vispgrädde
  • 12 msk marsanpulver
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 1500 g gul marsipan
  • 1 florsocker
  • 1 godisägg
  • 1 Botten: 6 st ägg 3 dl strösocker 1.5 dl vetemjöl 1.5 dl potatismjöl 1 msk bakpulver 1 msk vaniljsocker Fyllning: 1.5 dl hallonsylt 5 dl vispgrädde 2 msk marsanpulver 2 tsk vaniljsocker Garnera med: 5 dl vispgrädde 500 g gul marsipan florsocker godisägg Ugn: 200°Botten: Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Blanda försiktigt ihop till en smet.
  • 1 Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills den är klar. Låt bottnen svalna.
  • 1 Fyllning: Dela bottnen i två bitar. Bred hallonsylt på den ena. Vispa grädden tillsammans med marsanpulver och vaniljsocker och bred ovanpå sylten. Lägg på den andra bottnen.
  • 1 Vispa resten av grädden och bred runt, och ovanpå tårtan. Kavla ut marsipanen, mjöla med lite florsocker så den inte fastnar. Lägg den över tårtan och skär bort överflödig marsipan.
  • 1 Kavla ut det som blev över och sporra ut knappt centimeterbreda längder. Snurra dem och lägg en kant runt om tårtan och en kant uppe på tårtan. Garnera med godisägg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.