Påskfest!
De andra bullarna
De andra bullarna
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
  • 25 gram smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 200 grader Smält smöret och låt det svalna. Vispa upp socker och ägg lätt och rör ner smöret. Blanda i kakao, mjöl och salt och rör ner i äggsmeten. Klä en fyrkantig ungsform, ca 20×30 cm med bakplåtspapper. Häll ner smeten och grädda 8-10 minuter Kakan får vara lite kladdig när du tar ut den. Låt svalna.
  • 2 dl vispad grädde
  • 1 burk kvarg med rabarbersmak
  • 1/1-1 dl gelésocker
  • 400 gram färska eller frysta jordgubbar.
  • 3 msk gelésocker
  • Marängbakelser med lemoncurdgrädde och rårörda hallon
  •  
  • Marängerna
  • 3 äggvitor 175 gram strösocker
  • (några droppar ättika eller vinäger)
  • Lemon curdgrädden
  • 2 ägg eller äggulor (bra att ta vara på dem från marängbaket)
  • saften från 1 citron skalet från 1 citron 1/2-1 dl socker (beroende på hur supersött du vill ha det)
  • 50 gram smör
  • 1 dl grädde

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.