1 myntabladSätt
ugnen på 175 grader. Klä en springform, 20 cm i diameter, med bakplåtspapper.
1 Blanda
mjöl, kardemumma, kanel, flingsalt och bakpulver i en bunke, använd gaffel eller visp.
1 Vispa
ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda i oljan. Vänd ner och vispa i mjölblandningen. Rör i morötterna. Häll smeten i formen.
1 Grädda
kakan i mitten av ugnen i cirka 1 timme, känn med en provsticka att kakan är klar. Låt kakan kallna och skär den i 2 bottnar. Bred på apelsinmarmeladen och lägg ihop bottnarna på ett fat.
1 Smält
chokladen och låt den kallna, men inte stelna. Vispa upp smöret i en bunke, cirka 1 minut. Tillsätt florsockret i omgångar och vispa ihop. Vispa i den kalla chokladen.
1 Bred
frostingen på och runt tårtan. Garnera tårtan med Noblesse runtom. Lägg på resten av garneringen inför serveringen.
Vänd upp och ned på serveringsfat och dekorera med frukter/mandel. Klä en sil/durkslag eller kaffetratt med en silduk eller melitafilter, eller en pashaform om man råkar ha det
På TV går just nu en reklamfilm för Coop där en man med fransk (. "som om julbordet har allt och så plockar vi liksom bara bort några rätter och byter namn på julmusten till påskmust" (eller "sommarmust")
Hetta upp en stekpanna med smör och slå i stanningen. Rör i ättika, socker och salt. Klicka på pepparrotskrämen, picklad rödlök, kvistar av dill och dra över ett varv med pepparkvarnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.