Påskens morotstårta med frosting och chokladägg
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 12 tsk finstötta kardemummakärnor
  • 12 tsk mald kanel
  • 13-4 kristaller flingsalt
  • 11 msk bakpulver
  • 14 frukostägg
  • 13 1/2 dl strösocker
  • 11 dl kokossocker
  • 12 dl majsolja
  • 1250 g morötter (ca 1/2 liter), finrivna
  • 11 1/2 dl fast apelsinmarmelad
  • 1200 g vit choklad
  • 1250 g smör
  • 11 msk vaniljsocker
  • 14-5 dl florsocker
  • 1 Noblesse
  • 1 chokladägg
  • 1 marsipankycklingar
  • 1 ätbara blommor
  • 1 bär
  • 1 myntabladSätt ugnen på 175 grader. Klä en springform, 20 cm i diameter, med bakplåtspapper.
  • 1 Blanda mjöl, kardemumma, kanel, flingsalt och bakpulver i en bunke, använd gaffel eller visp.
  • 1 Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda i oljan. Vänd ner och vispa i mjölblandningen. Rör i morötterna. Häll smeten i formen.
  • 1 Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 1 timme, känn med en provsticka att kakan är klar. Låt kakan kallna och skär den i 2 bottnar. Bred på apelsinmarmeladen och lägg ihop bottnarna på ett fat.
  • 1 Smält chokladen och låt den kallna, men inte stelna. Vispa upp smöret i en bunke, cirka 1 minut. Tillsätt florsockret i omgångar och vispa ihop. Vispa i den kalla chokladen.
  • 1 Bred frostingen på och runt tårtan. Garnera tårtan med Noblesse runtom. Lägg på resten av garneringen inför serveringen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.