Lammstek hör liksom påsken till, tycker jag. En påskmiddag i Katinkas Kitchen består därför gärna av lammstek, med potatisgratänger i portionsformar som fått extra bett av parmesan
Desserten som vi bjöd på gick självklart i påskens tema – Tuppkaka de luxe. Kanske äter ni fortfarande påskmat därute i stugorna och står det lammstek på menyn har vi det perfekta tillbehöret
Kaninen som dykt med huvudet ner i jorden är en chokladig upplevelse med en botten av chokladpudding blandat med grädde, eller, om du vill, gör en chokladmousse
Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den. Gnid in hela lammsteken med smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti
Ja, nu har mannen fyllt år igen. Igår faktiskt men vi firade honom idag. Den påskbuffé som vi åt av igår gjorde oss minst sagt mätta och belåtna så det fick bli lite getost och vin till kvällen i all enkelhet
en lammstek. Gör små hål med kniven i lammsteken och kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
Till påsk blev det i år en cheesecake smaksatt med mango- och passionsfrukt. Ännu en Lomelino tårta. Jag dividerade länge över vad jag skulle baka och slutligen fastnade jag för den här, en lätt och fräsch efterrätt men gula inslag
Har varit sugen på morotskaka så himla länge nu. så idag när jag jobbat hemifrån och väntat på att en massa uppdateringar och program installerats på alla datorerna (japp tro det eller ej men det finns vänta tid däremellan) så har jag bakat, varit bra samtidigt att komma upp ifrån köksstolen som jag sitter vid när jag sitter vid datorn, den är ju inte direkt så bra ergonomisk
Under påskhelgen lagade jag en fin lammstek som marinerades ett dygn före tillagning i ugn. Marinaden av färsk rosmarin, vitlök, olivolja och citron förhöjer smaken av lammsteken och köttet blir riktigt mört och gott
Den här laxen är ingenting som jag kan ta åt mig äran av. Det är min svärmor Siris berömda festlax - helt enligt originalreceptet och med hennes egna ord - som alltid bjöds till förrätt när det vankades festligheter av olika slag, året om
Det blev långlagad lammstek igen och den här veckan gjorde jag den i form istället för gryta. Till lammsteken serverade jag en bönsalsa på de svarta bönor som jag glömde förbereda i tid för att kunna lägga i min gryta Smokey Chicken Gumbo
Jag skulle vilja inleda texten med. något fort gjort och enkelt att göra om du får besök i påsk är rulltårta, men det kan faktiskt vara lite klurigt också, men så snart du fått in snitsen på hur länge du bör vispa, ugnsgraderna och vändningen när den svalnat så är det väldigt kul att kunna, för variationen är ju enorm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.