Jag serverade den här goda chokladmoussen gjord på vit choklad i ganska små glas och så toppade jag den med passionsfrukt som bryter av fint mot den söta chokladen
) ohc dekorerat med små silverkulor för att få nyårs-stämning. Smält vit choklad försiktigt. Gör likadant med de andra glasen och häll upp chokladmoussen i glasen
Blanda mjöl och socker och tillsätt i smör- och chokladblandningen. Förvisso är Julen över och saffran är ju en krydda man förknippar med just Julen, men jag tycker att man kan få avnjuta denna kaka även i Januari
Vitchokladmousse - perfekt som efterrätt efter en middag. Nu när helgen börjar närma sig tänkte jag passa på att dela med mig utav ett smarrigt recept som jag hittade här
Provade att göra vitchokladmoussemed grädde och passionsfrukt idag. Själv är jag inte så förtjust i vit choklad tycker att det är lite för sött, men den skulle nog passa utmärkt att servera tillsammans med färska jordgubbar på sommaren
Vispa vitornamed citronsaft till ett tjockt skum. Låt svalna tills det är likt ovispad äggvita. Vänd ner den i chokladmoussen och häll upp i små glas eller portionsformar
Vit mjuk chokladmousse toppad med jordgubbar och yuzu curd. Skeda över vitchokladmousse i varje skål. Bryt vita chokladen i bitar och smält i vattenbad
Smula sönder jästen i en bunke och häll över den ljumma mjölk-smörblandningen. Säsongens godaste ♥Tänk lussekatt fast i kanelsnäckeform med riven vit choklad & riven mandelmassa som fyllning, kryddat med en aning kardemumma
1200 g vit choklad. 1några kvistar citronmelissSmält chokladen i vattenbad (lägg chokladen i bitar i liten skål, ställ skålen i en kastrull med småkokande vatten). 1Blanda den smälta chokladen med crème fraiche och citronskal. 1Vispa grädde och socker till det blivit riktigt fast
Vitchokladmousse. Ägg blandat medvit choklad. Marinaden är riktigt god att äta ihop medchokladmoussen så man kan om man vill hälla den över jordgubbarna och chokladmoussen eller hälla den i en serveringsskål och låta de som vill ta av den
Toppa moussen med bär vid servering. 1150 g vit choklad. 1Receptet gäller för 8 glas 2 dl Arla® vispgrädde 150 g vit choklad 1 ägg 1 dl Arla Köket Kesella® kvarg blandade färska bär t ex hallon eller blåbärGör så här Vispa grädden
Nyårsefterrätten blev vitchokladmoussemed massor av hallon. Börja med att vispa grädden, vispa inte för hårt då du även ska vispa i den smälta chokladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.