De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem som påläggpå en varm macka eller använder dem till tomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
Och glöm inte smaka av, fattas du något så var inte blyg utan ös påmed mera kryddning. När du tycker att det är lagom så häller du i resterande av dom färska örterna och låter dom puttra med en stund innan du kör med förslagsvis en stavmixer och finfördelar dom större bitarna och skalen till önskvärd storlek
Jag kan tänka mig att det blev extra god just för att det var hemmaodlade, nyskördade tomater, men jag har gjort den på köpta också och det var himmelskt gott det med
Smaka av med salt, peppar och ev. Det är inte mycket som slår en tomatsoppa gjord på färska tomater. Försök få tag i riktigt goda tomater för det påverkar givetvis smaken massor
Förmedlatmed vänliga matglada hälsningar genom Katinkas Kitchen. Det här är min mors recept på hemgjord ketchup/chutney som hon gör på egenodlade tomater
Jag hade hittat ett recept på tasteline för köttfärslimpan men hade inte alla ingredienser hemma fast jag trodde det, så det blev någon liten ändring från originalet bara
Nagga botten med en gaffel. Dela tomaterna på mitten till halvor. Jag brukar mosa osten med en gaffel. Placera ut dem i pajformen och täck dem med ostmassan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.