Det är alltid lika spännande att ta en titt på bloggens statistik i slutet av året. Som ni märker är det främst bakningsrecept i listan, det beror förmodligen på att jag ofta delar mina bakningsrecept i bakningsgrupper på facebook
Skapelse i form av en terrinliknande matta av salmalax och pilgrimsmussla - med vackert kantade fält av något vi som var påårets kock känner igen - purjolöksaska
Fisksoppa påårets varmaste dag. Nu har vi ju så många sociala nätverk där man kan visa vad man tycker och påverka beslut men det är ändå en hel del som demonstrerar första maj
Häll såsen över sillfiléerna på fatet. Lägg crème fraiche i en spritspåse. 10,5 dl crème fraiche. 10,5 dl senap, original. 10,5 msk senapspulver. 1100 g farinsocker. 1Mörk senapssås0,5 dl senap, original 0,5 msk senapspulver 3 msk rödvinsvinäger 1 espresso 100 g farinsocker 1 tsk bruna senapsfrön 1 tsk gula senapsfrön 2 tsk soja 1 dl oljaSkär sillen fint och lägg ut den på ett fat
Något som vi ofta utan att kanske tänker på det, är mycket vanlig i vår svenska ”husmanskost”. I Årets kock bestämde de sig för att gå halva vägen och låt finalisterna gör fem vegetariska smårätter
Vi får se ryggbiff med rökt märg, eller varför inte med rödbeta, savoykål och anjovis. Husmor Lisa är en av några officiella matbloggare som ska följa Årets kock och den råvara som kockarna har fått skapa sina fantastiska recept på är hängmörad ryggbiff från Gotland
Helstekt oxfilé är väl en klassiker pånyårsafton. )Som drinktilltugg hade jag bland annat gjort min pesto på cashewnötter som jag serverade på baguetteskivor stekta i olivolja
God fortsättning på det nya året. Dom glömmer nog aldrig heller när Nicke skulle spexa till det och la en tänd geting i en hundskål som han satte på huvudet
Idag blir det en tur på längden. Varje år när vi är i Björnrike konstaterar vi samma sak. Stellas målsättning var att åka bräda i sittliften och klara de svarta pisterna och det gjorde hon igår
Visst kan det ibland kännas ganska ensamt vid bordet när alla vuxna börjar med tre omgångar sill och skålar in midsommar - och där sitter man kvar och är ju inte riktigt som barnen som hoppar på det varma redan innan utan har på senare år seglat in på någon vuxenskala och snällt sitter och äter färskpotatis, gräddfilssås och rödlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.