Päronrulltårta
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0,75 dl vispgrädde
  • 12 msk honung
  • 175 g mörk choklad, finhackad
  • 1125 g smör, rumsvarmt
  • 11,5 dl florsocker
  • 12 msk vaniljsocker
  • 1 päronessens
  • 1 grön hushållsfärg
  • 11 äggvita
  • 10,75 dl vetemjöl
  • 10,33 dl strösocker (1/3 dl)
  • 130 g smör, rumsvarmt
  • 1 brun hushållsfärg
  • 13 ägg
  • 11,5 dl strösocker
  • 12 dl vetemjöl
  • 11 tsk bakpulver
  • 10,5 dl vatten
  • 1 Chokladganache0,75 dl vispgrädde 2 msk honung 75 g mörk choklad, finhackad
  • 1 Päronsmörkräm125 g smör, rumsvarmt 1,5 dl florsocker 2 msk vaniljsocker päronessens grön hushållsfärg
  • 1 Dekorsmet1 äggvita 0,75 dl vetemjöl 0,33 dl strösocker (1/3 dl) 30 g smör, rumsvarmt grön hushållsfärg brun hushållsfärg
  • 1 Rulltårtsbotten3 ägg 1,5 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 0,5 dl vattenChokladganache
  • Värm grädden och honungen i en kastrull. Lägg chokladen i en skål och häll den varma vätskan över. Låt stå i någon minut. Rör till en blank och slät ganache. Täck med plastfolie så att plasten nuddar ganachen. Ställ den i kylskåpet, eller låt den ännu hellre svalna i rumstemperatur över natten. Päronsmörkräm
  • Vispa smöret i några minuter tills det blir vitt och luftigt. Vispa ner övriga ingredienser. Ställ åt sidan. Dekorsmet, rulltårtsbotten och montering
  • Börja med dekorsmeten. Blanda ihop alla ingredienser utom färgen under kraftig omrörning. Färga några matskedar av smeten med brun färg och resten med grön. Spritsa päron i olika storlekar och former på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten i frysen och börja sedan med rulltårtsbottnen. Vispa ägg och socker vitt och luftigt i en bunke. Blanda mjöl och bakpulver väl i en skål och sikta ner i äggblandningen. Vänd ihop tills alla klumpar är borta. Rör ner vattnet. Ta ut plåten ur frysen och fördela smeten jämnt över de frysta päronen. Grädda mitt i ugnen i 7–8 minuter. Låt svalna på galler. Bred ut päronsmörkrämen över hela rulltårtan. Spritsa ganachen längs ena långsidan. Rulla ihop, börja från sidan med ganache så att den hamnar i mitten av rulltårtan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.