Värm grädden och honungen i en kastrull. Lägg chokladen i en skål och häll den varma vätskan över. Låt stå i någon minut. Rör till en blank och slät ganache. Täck med plastfolie så att plasten nuddar ganachen. Ställ den i kylskåpet, eller låt den ännu hellre svalna i rumstemperatur över natten. Päronsmörkräm
Vispa smöret i några minuter tills det blir vitt och luftigt. Vispa ner övriga ingredienser. Ställ åt sidan. Dekorsmet, rulltårtsbotten och montering
Börja med dekorsmeten. Blanda ihop alla ingredienser utom färgen under kraftig omrörning. Färga några matskedar av smeten med brun färg och resten med grön. Spritsa päron i olika storlekar och former på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten i frysen och börja sedan med rulltårtsbottnen. Vispa ägg och socker vitt och luftigt i en bunke. Blanda mjöl och bakpulver väl i en skål och sikta ner i äggblandningen. Vänd ihop tills alla klumpar är borta. Rör ner vattnet. Ta ut plåten ur frysen och fördela smeten jämnt över de frysta päronen. Grädda mitt i ugnen i 7–8 minuter. Låt svalna på galler. Bred ut päronsmörkrämen över hela rulltårtan. Spritsa ganachen längs ena långsidan. Rulla ihop, börja från sidan med ganache så att den hamnar i mitten av rulltårtan.
Ingredienser Portioner. ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.