Päronpaj
www.diysweden.se
www.diysweden.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5-6 st  päron 2 msk  pressad citronsaft
  • Botten:</p> 200 g  smör 2 dl  strösocker 2 st  ägg 6 dl  mjöl 4 tsk  bakpulver
  • Fyllning</p> 100 g  smör 1 dl  socker 2 msk  vetemjöl 2 tsk  vaniljsocker Päronpaj – Gör så här: Värm ugnen till 200°. Skala päronen, dela dem och ta bort kärnhuset. Pensla päronhalvorna med pressad citronsaft så mörknar de inte. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ner. Tryck ner degen i en pajform. Lägg i päronen. Smält smör och socker och blanda i vetemjöl och vaniljsocker. Toppa kakan med blandningen. Grädda i 25-30 minuter. Den här pajen tänker jag definitivt att göra fler  gånger! Lycka till med bakningen! /Katarina

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.