Botten:</p> 200 g smör 2 dl strösocker 2 st ägg 6 dl mjöl 4 tsk bakpulver
Fyllning</p> 100 g smör 1 dl socker 2 msk vetemjöl 2 tsk vaniljsocker Päronpaj – Gör så här: Värm ugnen till 200°. Skala päronen, dela dem och ta bort kärnhuset. Pensla päronhalvorna med pressad citronsaft så mörknar de inte. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ner. Tryck ner degen i en pajform. Lägg i päronen. Smält smör och socker och blanda i vetemjöl och vaniljsocker. Toppa kakan med blandningen. Grädda i 25-30 minuter. Den här pajen tänker jag definitivt att göra fler gånger! Lycka till med bakningen! /Katarina
Päronpaj. Hej på er. Idag är det måndag och då tänkte jag att ni skulle få ett pajrecept, kanske något att svänga ihop till helgfikat eller som en mysig fika i veckan
Päronpaj /Smulpaj med päron och kokos. Hej. Här kommer receptet på en god paj jag gjorde på jobbet. ca 600 g päron (skrutt borttagen) eller ca 400 g avrunna päronhalvor (äpplen funkar också till detta recept)
Höstig päronpaj med mandel och ingefära. Och så har jag en alldeles utomordentligt god päronpaj som ni kan sätta händer och tänder i om ni vill prova att baka
Det är precis det som händer här hemma just idag, det blir en knäckig päronpaj, helt gudomlig och perfekt att avnjutas med en klick grädde eller vaniljglass och en kopp kaffe
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.