Jag vet inte om de är särdeles mer franska än något annat här i livet, men eftersom receptet utgår från en kaka som jag brukar kalla ”den franska päronkakan” kändes det rätt (och onekligen lite exotiskt) att låta prefixet få följa med även i muffinsform
Dock kan det med rätt ingredienser utgöra ett perfekt alternativ till frukostsmörgåsen. Med ägg, kokosolja och kokosmjölk har du protein och nyttiga fetter
Det var mycket bakning och bland annat gjorde man muffins med lemon curd. Originalreceptet finns här och det följde jag i stort sett förutom att jag saknade yoghurt och så bytte lemon curd med päronmarmelad förstås
Muffinsen blev perfekt saftiga med en härlig smak av kanel och kardemumma. Det var länge sedan jag gjorde mina päronmuffins vilket är knäppt för de är så goda
Efter att ha rådgjort med Karin som är muffinskännare,. Päronmuffins från "Dagens muffin". Det blev förvånande gott får jag erkänna, saftig muffins med kladdigt i mitten
Vi har redan massor med frukt på fruktfatet så jag bestämde mig för att göra muffins på päronen. Dela päronet i bitar, välj den storleken som du vill och blanda med farinsocker och kardemumma i en skål
Känn med en sticka att muffinsen är torra innan du tar ut plåten. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, farinsocker, bakpulver, salt och riven ost i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.