Skala päronen och lägg i kallt vatten med lite citron så de inte mörknar. Skiva den andra citronen och lägg ner den samt vaniljstång och kanel i grytan
Blanda mjöl och smör i en matberedare eller med händerna tills smöret är jämnt fördelat. Tag fram strax innan servering och dekorera med skivad kiwi eller andra bär
citronsorbet gjord medsötningsmedel. Till varmrätt blev det grillat nötkött, haricot vert, blandsallad, tomatsallad med röd lök, hemgjord bearnaisesås, ugnsbakad potatis, allt i olika byttor och skålar så att alla kunde ta vad de ville
2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka. 1 tsk pressad citronsaft
Blanda mjöl och smör i en matberedare eller med händerna tills smöret är jämnt fördelat. citron,. Tag fram strax innan servering och dekorera med skivad kiwi eller andra bär
Först ut är den här otroligt saftiga och goda citron och mandelkakan som dessutom är glutenfri. Ha i citronskal, mjölk, äggulor och citronsaft och rör ihop
Det bästa med den här tårtan. Citron, kokos och bär – smaker som passar ihop. Smörj en spring-form med antingen kokosolja eller smör och ”bröa” med mandelmjöl eller kokosflingor
Tänk bara på att ni måste ha lite tålamod medcitronkrämen. Hoppas allt är bra med er. Nu ska ni få receptet på denna ljuvliga citron & marängpaj som passar som handen i handsken nu i Påsk
Började morgonen med att göra en stärkande och renande dryck. Jag har alltid citroner och ingefära hemma och använder det i både matlagning och i smoothies
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.