Närmare bestämt en riktigt saftig mjuk päronkaka, som faktiskt passar alldeles ypperligt att bjuda på just till påsk tillsammans med kaffet efter den goda påsmiddagen
Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
När ingefäran är klar lägger du den i lagen som du kokat upp med vatten, socker och citron. Att ingefära är en av mina favoriter är svårt att missa eftersom jag använder det i vart och vartannat recept
Idag gjorde jag en sats medingefära shot och jisses vad det friskade upp kanalerna på en. En liten ingefära shot varje dag kommer garanterat att hålla era baskelusker på avstånd
Smaksätt med citron. Denna gång en fransk päronkaka som faktiskt var lite för "kladdig" för min smak. Servera kakan varm eller ljum med lite vaniljglass eller vispad grädde
en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smak utav nötig mandel och kryddig kardemumma. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är
Nu när jag var sjuk kunde jag till och med ta två. På lappen hade hon skrivit ned ett recept på en ingefärashot jag skulle röra ihop och dricka varje dag
Då fick jag idéen att istället göra en kaka med päron och kardemumma. Kakan tog jag sedan med mig till ett styrelsemöte och den verkar ha varit uppskattad
bottna en smord och bröad form med smeten. känn efter med en sticka så att smeten stelnat överallt. efter sommaren kommer ju många som bekant, in i en period där man försöker hålla igen lite grann på matintaget då det ju oftast är tämligen större under sommaren
Förvara i burk med tätt slutande lock. Tänkte då att Jag måste testa göra kanderad ingefära också. Koka upp under omrörning, sjud tills sockerlagen nästan kokat in helt och ingefäran blivit lite genomskinlig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.