Pärongalette med Chèvre
Dan Sukker
Dan Sukker
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 220 g smör
  • 14 1/2 dl vetemjöl
  • 12 msk Dansukker Florsocker
  • 11/2 tsk salt
  • 13/4 dl vatten
  • 1100 g Chèvre
  • 12-3 päron
  • 11 dl hasselnötter
  • 12 msk Dansukker Mörk Sirap
  • 11 äggvitaBörja med galettedegen. Dela smöret i mindre bitar och lägg det i en matberedare. Mixa snabbt ihop med vetemjöl, florsocker och salt. Tillsätt vatten och mixa till degen gått ihop.Plasta degen och den låt vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 °C.Skär chèvren i tunna bitar. Skölj, kärna ur och skär päronen i skivor.Häll hasselnötterna i en skål och tillsätt sirapen. Rör runt.Ta ut pajdegen ur kylen och kavla ut den någorlunda rund, på ett mjölat bakbord, cirka 1/2 cm tunn. Lägg pajdegen på en plåt klädd med bakplåtspapper.Lägg päronskivorna och chèvren i mitten av pajdegen och strö över hasselnötterna. Vik in pajkanterna mot mitten och pensla på uppvispad äggvita.Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna på galler.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.