Här kommer recept på sesamkex och mandelkex, varje sats räcker till en plåt, med kex. Har sök och funnit två förslag på kex man kan baka med nötter eller frön
Till varje person. Slå ihop osten och efterrätten och spara disk. lite mandelolja till formen. Kombinationen mellan den salta osten, det söta päronet och dadelsirapen, och de spröda mandelspånen är hur läcker som helst
Riktigt god till både rostat bröd med eller utan ost ochtillostbrickan. Lägg dem i en stor gryta (ej aluminium) tillsammans med kanelstänger och vatten
-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
varm mild brieost med söta fina pinjenötter och valnötter, mums. Här har vi en goding tillostbrickan. Det är min syster som har introducerat mig till detta goda som är superlätt att göra
Till kräftskivan gjorde jag smördegsflanet med potatis, prosciuotto, parmesan och tomater igen. En så god skapelse har rätten att återuppstå och den gick hem hos gästerna även den här gången
Och vad är väl godare än hembakat bröd, bara doften som sprids i huset gör en lycklig ju och det här frö och nötbrödet lchf går tilloch med fort att baka, vilket passar utmärkt för en hungrig mage
Och enkelt. Fyll tortillasen med kycklingröra, lägg i ugnsform med skarven nedåt. salt och peppar. Stek kyckling och paprika i stekpanna, krydda med tacokrydda (och lite vatten), salt och peppar
Skala och finhacka löken. Skala och skiva vitlöken mycket tunt. Bryn lök, vitlök och svamp. Bryn löken och champinjonerna separat annars blir det för fullt i pannan
Sök MatSkap på en bit lax och koka lite ris är verkligen snabbmat. Jag har nyligen upptäckt att Bong har nytt recept på buljongtärningar utan konstiga tillsatser
Imorse vaknade jag till en adventsprydd lägenhet, gnistrande snö ute och en helt fantastisk känsla. Igår var det storstädning, stortvättning, rensning av garderob och adventspyntning
Tillsätt rivet skal och saft från lime tillsammans med vinet. Söndagsmiddagen i går var ugnsstekt lax med en snabbt hopvispad sås av det som fanns i kylskåpet och vilken succé det blev
Vispa ihop alla ingredienserna till marinaden och smaksätt med svartpeppar. Marinera köttet, någon timme för mindre bitar och över natten för större detaljer
Tillsätt salt och peppar. Läs om Myllymäki på Wikipedia och bli imponerad. Utom sött och surt och buljong finns det nog inte några likheter med storkockarnas såser
Vi ska fira påsken tillsammans med våra familjer, gå på musikal på Helsingborgs stadsteater och förhoppningsvis hinna med en av konstrundorna som snart går av stapeln här i syd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.