Kardemummakaka har alltid varit en av mina absoluta favoriter bland mjuka kakor. Då är det lätt att göra kardemummakakan till en liten tårtbit med en klick Crème Fraiche, röda och svarta Vinbär och Hallon
1 msk stötta kardemummakärnor (eller mald). Blanda alla torra ingredienser. Stöt kardemummakärnorna i en mortel väl och blanda med det i mjölblandningen
Skala päronen men låt stjälken sitta kvar. Låt päronen svalna i lagen. Servera päronen med vispad grädde och kolasås eller dela dem och lägg dem i en ugnsfast form och täck med After Eight
-). 200 g smör (jag använde mjölkfritt). 2 dl sötningsmedel (eller vanligt strösocker). 200 g smör (jag använde mjölkfritt). 2 dl sötningsmedel (eller vanligt strösocker)
Vi fick fikafrämmande igår, av mamma och pappa, så då bakade jag en gammal favorit, kardemummakaka. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 30-40 minuter (långpanna), eller upp mot en timme (rund form)
) Gillar man kardemumma kan man gärna vara generös med den (vilket jag varit i detta recept). Denna enkla kardemummakaka som jag tycker passar så bra nu när det är äppeltider förtjänar en repost tycker jag
Har ni inte testat kombinationen ingefärsinkokta päron med polkagrisgrädde så är det dags. Det traditionella sättet att koka in ingefärspäron på är att låta dom ligga och dra i socker och sedan koka dem länge
Bred knäckglasyren jämt över päronen. 1 stor eller 6 små pajer 1 stor burk konserverade påronKnäckglasyr2 dl mandel100 g smör1½ dl strösocker2 msk vetemjöl2 msk grädde eller mjölk Ugnsvärme - 175 graderSkär päronen i skivor och lägg dem i en smord pajform
Jag är vanligtvis inte så förtjust i att baka (man måste ju vara så exakt hela tiden. ) men den senaste tiden har jag gått bananas och min Kitchen Aid har fått jobba mer än vad den någonsin har gjort
Här kommer en paj i världsklass med underbara kombinationer av päron, hallon och en helt gudomlig kardemummasås (som för övrigt funkar klockrent till äppelpaj också)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.